понедељак, 19. фебруар 2018.

DOBOS TORTA SA LESNIKOM I COKOLADOM / CAKE WITH HAZELNUT AND CHOCOLATE



























Potrebno:
gotove kore za "dobos tortu" 
Zuti fil -
3 kesice vanilinog pudinga (bez kuvanja)
900 ml mleka(po receptu na kesici)
100 gr putera/margarina(za zuti fil)
Coko fil -
200 gr crne cokolade za kuvanje +
malo soli
100 gr putera/margarina(za coko fil)
Za posipanje -
150 gr pecenih krupno gnjecenih lesnika
Za preliv
2 supene kasike karamel kreme

Priprema:
Mikserom mutiti puding od vanile,kad je gotov dodati puter sobne temperature,mutiti da se sjedini sa pudingom.



Cokoladu topiti na niskoj temperaturi,dodati 100 gr putera,sjediniti sa cokoladom,mesati da se prohladi.
Koru postaviti na podlogu/tanjir filovati delom zutog fila,pa preliti cokoladnim filom.Preko cokolade posuti zgnjecen peceni lesnik/mozemo ga gnjeciti u avanu,ili uviti u kuhinjsku krpu i gnjeciti staklenom flasom,kao oklagijom testo.
Postaviti sledecu koru,pa filovati ovim redom dok ne potrosimo oba filova.
Poslednju koru filovati zutim filom i preliti karamel kremom (ovde sam prelila koru karamelom,sacekala da se stegne pa filovala zutim filom).
Tortu mozemo dekorisati cveticima i perlicama.

 

                                                                                                       Prijatno 😊


Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *