субота, 25. новембар 2017.

PIHTIJE/2 & ASPIC/2





















Jesen-zima i doba kada su Slave u toku....Tada se na svecanoj trpezi obavezno kao predjelo nalaze -
PIHTIJE...vazno srpsko jelo uz koje se slave SLAVE i svi vazni zimski datumi...

Potrebno:
4-6  svinjskih kozica
1 suvi svinjski rep
1/2kg juneceg paufleka
1 svezi svinjski bubreg
1 komad suve svinjske krmenadle
2 kasicice crnog bibera
2 kasicice belog bibera 
10 -tak zrna mlevenog pimenta/najkvirc
1-2 kasike slatke aleve paprike
1 kasika sveze nane
2 cena belog luka
1 glavica crnog luka
4-5 listova lorbera
1 kasicica soli

Priprema:
Meso i zacine staviti u ekspres lonac,luk secen na pola,beli luk,kozice,pa naliti vodom da ogrezne,poklopiti,kuvati oko 1h-1,30h,ili dok se meso ne raspadne.
Meso izvaditi,prohladiti,skidati sa kostiju i seckati.
Corbu procediti kroz gazu u kalup za pihtije.U corbu dodati mlevenog bibera i aleve paprike,promesati, ravnomerno rasporediti meso,ako je potrebno dodati malo soli(probati) pa sve ostaviti na hladno/frizider/ostava/terasa,da se pihtije stegnu. 
Gotove pihtije posuti alevom paprikom,seci po zelji na kocke ili trougle.
Posluziti hladno 😋

  Proces rada na videu 👇





                                                           Prijatno 😃

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *