недеља, 11. јун 2017.

SIMONINA TORTA


Moja divna  *S*I*M*O*N*A*  obozava cokoladu......💖...i....Ariel...💞
***
Potrebno:
Kora:
2 case brasna(casa od 200 ml)
4 jaja
280 gr secera
3 kasike kakao praha
1 prasak za pecivo
1 kesica rum-vanile
1 kesice vanila secera
1 kasicica cimeta
2 kasike kisele pavlake 20%
2 kasike kokosovog mleka
60 gr putera/50 gr margarina
na vrh noza soli
Priprema:
Brasno,kakao,prasak za pecivo pomesati,dodati pavlaku,zicom umucena jaja,secer,kokosovo mleko,omeksan umucen puter,vanilu,cimet,pavlaku...Sve sjediniti. 
Kalup za torte,precnika 24cm premazati uljem,pobrasnjaviti.Pripremljeno testo sipati u kalup.Peci u zagrejanoj rerni na 160c,35-40'.

Gotovu ohladjenu koru izvaditi iz kalupa,izmeriti 2x po 2,5 cm,i uz pomoc cackalica najlon koncem iseci  tri cokoladne  kore.

Cokoladni krem:
150 gr putera
200 gr čokolade
120 gr šećera u prahu
30 gr kakaa u prahu
2 kasike ključale vode
1 kasika vanila extrakta
1/4 kasicice soli
*
Priprema coko kreme:
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj.
Puter sobne temperature  sa šećerom u prahu,exstraktom vanile umesati kasikom,pa mutiti mikserom u glatku masu bez grudvica,dodati so.
Kakao u prahu promešati sa proključalom vodom u glatku gustu smesu.
U krem sa puterom dodati otopljenu čokoladu i još mutiti mikseromi oko 2',pa u sve to dodati gustu kremu od kakaa.
Sve sastojke dobro promešati mikserom.Filovati dve kore.



***
Za belu cokoladu:
6 punih kasika secera
3 kasike vode
1,5 kasika margarina
6 punih kasicica mleka u prahu+
3 kasicice vrele vode
Postupak:
U serpicu sipati secer i vodu,malo topiti,dodati margarin/puter,da se sve  otopi.
U soljicu sipati mleko u prahu,dodati vrelu vodu,dobro kasicicom umutiti u ujednacenu masu bez grudvica.U soljicu sa mlekom dodavati otopljen secer kasiku po kasiku uz stalno mesanje.Ostaviti da se prohladi,pa preliti preko torte.


***
Ganache krema:
1 slatka pavlaka(200 ml)
100 gr cokolade
1,5 kasike putera/margarina
Postupak:
U zagrejanu slatku pavlaku spustiti 100 gr cokolade da se otopi i sjedini sa pavlakom.Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi,pa mikserom mutiti.U tu smesu dodati 1,5 kasiku margarina,mutiti mikserom do zeljene cvrstine.Ovim kremom filovati tortu.

                                                               Ovako 👆👇





 

 

                                       💖 Za Simonu 💖


                                Simona,prcastog nosa


                               Simona plave kose


                               Simona ,vatrenog pogleda,


                               Simona brza,


                               Simona snazna,


                               Simona  uporna,


                               Istrajna...


                               Ljuta i smesna....


                               Uspavana.....


                               Medom umivena,


                               Mesecinom zadojena,


                               Darovana.


                               Za  ljubav.


                               Za  srecu.


                               Ponos  i


                               Diku...


                               Za zivot!


                              Darovana baki.


                              Darovana deki.

 

                                       Prijatno  💕

 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email