среда, 10. мај 2017.

TORTA SA VISNJAMA




















Potrebno:
Kora-
6 belanca
6 kasike secera
150 gr seckanih oraha
2 ravne kasike ostrog brasna
Fil br.1
6 zumanca
6 kasike secera
2-3 kasike gustina
100 ml mleka
100 gr putera
Fil br.2
1 puding od cokolade/bez kuvanja
300 ml hladnog mleka
1/2 pakovanja smrznutih visanja
150 gr secera
Priprema:
Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati secer,mutiti,dodati seckane orahe i brasno,te mesati zicom.Smesu izliti na pleh sa pek papirom i peci u vec zagrejanoj rerni na 150c,oko 15'.
Izvaditi koru,ohladiti,preseci na cetri dela.


Pripremiti zuti fil:umutiti zumanca sa secerom,pa na pari kuvati zuti fil.Kada se zumanca zgusnu u krem,dodati gustin sa mlekom,puter, pa kuvati na nizoj temperaturi do zeljene gustine.Podeliti na dva dela.

 
Puding od cokolade umutiti po uputstvu sa 300 ml mleka.


Visnje kuvati sa secerom dok ne izvri veci deo vode.



Desetak visanja odvojiti za dekoraciju,ostatak pomesati sa polovinom zutog fila.
Na tacnu postaviti koru,filovati zutim filom,pa filom sa visnjama,prekriti korom,filovati cokoladnim-puding filom,


prekriti korom,pa filovati zutim pa crnim-puding filom celu tortu.
Ukrasiti ostalim visnjama i srebrnim perlicama.

 
 
 


 














                                                           Prijatno  😊
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *