четвртак, 4. мај 2017.

DOMACI BELI HLEB


Potrebno:
800gr ostrog brasna
1 suvi kvasac
1/2 praska za pecivo 

1/2 kasicice secera
1 puna kasicica soli
1 casa ulja(200ml)
1 casa mlake vode( i vise ako jepo potrebno)
20-tak zrna kima za posipanje
malo mleka za premazivanje

Priprema:
U ciniju za mesenje sipati brasno,u sredinu sipati kesicu kvasca,kasicicu secera,kasicicu soli i pola praska za pecivo.Postepeno dolivati mlaku vodu i ulje,rukom umesiti glatko fino testo.Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se testo utrostruci.Tako testo premesiti jos jednom,ostaviti da se utrostruci.


Radnu povrsinu posuti brasnom,izvaditi polovinu testa,razvaljati u manju meku koru pravougaonog oblika,pa lagano urolati.Na kalup velicine 26x10cm postaviti pek papir,pa u njega spustiti ovako urolano testo.Hleb premazati mlekom i posuti kimom.


Peci u vec zagrejanoj rerni na 160c,oko 35'(rerna sa ventilatorom).Od ove kolicine cemo dobiti dva manja hlepcica.



Cuvati uvijene u pamucnu krpu,u frizideru.Hleb je mekan,prozracan i vlazan,taman toliko da traje nekoliko dana,istog ukusa i kvaliteta.


                                                           Prijatno  😊

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *