понедељак, 7. новембар 2016.

HLEB OD PIRINČANOG,RAŽANOG,LEBLEBIJA,LANENOG,PROSENOG BRAŠNA SA JEČMENIM PAHULJICAMA I SEMENKAMA BUNDEVE,SUNCOKRETA I SUSAMA


































Potrebno:
2 kasike pirincanog brasna
2 kasike razanog brasna
2 kasike leblebija brasna
2 kasike lanenog
2 kasike prosenog
2 kasike jecmenih pahuljica
1 kasika bundevinih semenki
1 kasika suncokret semenki
1 kasicica praska za pecivo
susam po zelji
kim po zelji
1/2 kasicice soli
3-4 kasike maslinovog ulja
Priprema:
sve suve sastojke pomesati,u sredinu sipati po malo vode i ulja,mesati-ne mesiti,tako da se testo ne lepi za varjacu,dodati sve semenke,soli,doliti jos vode,ostaviti par sati da odstoji pokriveno kuhinjskom krpom.
Pripremiti kalup sa pek-papirom,formirati hleb mokrim rukama,posuti odozgo razanim brasnom(da ne pravi tvrdu koru),reznuti nozem nekoliko reza.Peci na 160c u zagrejanoj rerni oko 40 minuta.

 



 
😉




😆







                                                                                 Prijatno 😍


Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *