субота, 18. јун 2016.

KIKIRIKI-PUTER





















U nasoj kuci svi su oduvek voleli ovaj puter,koji ima(o) dobru cenu u nasim marketima.Citala sam po netu recepte i nisam bas verovala da moze da se napravi tako fina tekstura,kompaktnost i ujedno punoca ukusa,kakvu ima kupovni.Posto "nuzda zakon menja",a konzumenata je sve vise,resih da ga sama napravim,pa sta bude,nece se baciti,jer ima jako dobrih recepata sa kikirikijem.
Potrebno:
150 gr oljustenog ispecenog kikirikija
hladno cedjeno ulje susama(maslinovo)
kasicica GOMASIO soli -susamova so (po zelji)
kasicica smedjeg secera
Priprema:
u blender sipati kikiriki,blendirati do usitnjenja,
doliti malo ulja i kasicicu gomasio soli,blendirati,
dodati smedji secer,po potrebi jos malo ulja
i dobicemo glatku,zagrejanu smesu,koju treba da probamo  :) (vodite racuna o motoru,vise kracih obrtaja),
pa kada je ukus i tekstura zadovoljavajuca,sipati u teglicu

i iznenaditi ukucane,posebno unuke :)
Ovaj puter ne mora da se cuva u frizideru,nece se pokvariti.
 
                                             Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *