уторак, 26. април 2016.

PUNJENI VALJUSCI


Potrebno 
krompir(par krompira)  
1-2 jaja 
2 kasike brasna
suvo meso(oko 50 gr)
kackavalj(oko 50 gr) 
1-2 čena belog luka
malo mleka,
susam za posipanje
Priprema:
Krompir iseci na kockice,kuvati,ocediti,prohladiti,pasirati-pasir kasikom,dodati brasno,soli,malo ulja,zamesiti testo meko,dodati seckan beli luk.


 







Testo ostaviti u frizideru oko 30 minuta,vaditi kasikom(testo bude slicno "zvaki"),oblikovati oklagijom,filovati suvim mesom,kackavaljem,praviti valjuske(uvijati kao sarmice).                                             




 





Svaku premazati mlekom i posuti susamom.                                        






Valjuske prziti u dubokom ulju,vaditi na papirni ubrus da pusti visak ulja. 
                                   

 




 






Servirati tople uz casu kiselog mleka.                                   
                               Prijatno  😍

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *