петак, 22. јануар 2016.

MILERAM TORTA



***
Divna torta koju sam videla kod Dragane Petrovic,kao i super slicice na blogu  
Gaga u kujni  
odusevila me je kako izgledom tako i ukusom,pa je toplo preporucujem 😋

POTREBNO:

Testo:

250gr brasna
100gr secera
prasak za pecivo
vanil secer
80-100gr putera
1 jaje





  




FIL:

1/2litra mleka
2 pudinga od vanile
200gr secera
kantica(750gr)milerama,pavlake
sumsko voce(smrznuto,sveze)ili drugo voce,vocni pekmez
slag krem-vanila
1 kesica zelea








PRIPREMA:

Brasno,secer,prasak za pecivo i vanil-secer,sjediniti,pa dodati puter ili margarin(na sobnoj temperaturi)i jaje,te mesiti testo rukom,dok ne bude potpuno glatko.
Testo oblozimo providnom folijom i u frizider oko 45 minuta da odstoji.
                                  
  
 




Pripremiti kalup:

 

Testom obloziti kalup:


Puding skuvati u 1/2 l mleka,dodati(dok je vruc)pavlaku,promesati,pa tako topao sipati u kalup sa podlogom:





Preko fila poredjati sumsko voce,ili prvo sve ispeci,pa kao sto sam ja uradila,posle premazati domacim pekmezom od sumskog voca.
Po originalnom receptu,ovo sve se pece 70 minuta na 170 stepeni(u vec zagrejanoj rerni),


ali je po mom iskustvu dovoljno 35-40 minuta na 170 stepeni u rerni sa ventilatorom(sa 70 minuta,biskvit-kora je presuva)

 
Kada tortu izvadimo iz rerne,fil ce se "tresti",zato se stavlja preko noci u frizider,pa se sledeci dan premazuje pekmezom(ili slaze voce).


Zele pripremamo po uputstvu sa kesice,dodamo crveni sok ili boju za kolace,prelijemo preko voca.Ukrasimo slag kremom od vanile.

            
                    PRIJATNO😊

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *