четвртак, 28. јануар 2016.

LIGNJE I RAVIOLI



Parmezan,beli luk,persun


Potrebno:

1 kg lignji                         
maslinovo ulje
beli luk
persun
so,biber
ravioli
kasika putera
parmezan-1 kesica

Priprema:

Lignje ocistiti:povuci krake sa glavom i odvojiti od tela,izvaditi(povuci,izvuci) kicmu u obliku plasticnog stapica polozenog duz tela lignje,odseci krake tako da presek(kad pogledamo),bude prazan(tu se inace nalaze usta lignje ostra,tvrda,crna ,ne jesti!)

 *
Telo i krake oprati,ocediti i telo seci na kolutove(trake).
U tiganj sipati malo maslinovog ulja,spustiti  pripremljene lignje(pustice malo svoje tecnosti),dinstati 5-10 minuta,zavisno od jacine temperature.
*
Lignje su veoma brzo gotove,meso mora biti mekano.
Marinada:seckan beli luk(nekoliko cenova,ili po ukusu),seckan persun(kolicina po ukusu),limun-sok,maslinovo ulje,biber,so
*
Raviole kuvati u slanoj vodi,ocediti,dodati kasiku putera i kesicu parmezana,promesati.
*
Servirati lignje na tanjir,preliti bogato marinadom,a kao prilog ravioli sa parmezanom.Sve jos malo poprskati limun-sprejom i zaliti dobrim crnim ili belim vinom.






                                             Prijatno  :)

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *