субота, 1. август 2015.

IZVUCI KECA IZ .....

 

Sa supom je rucak-rucak

 

Kada kuvate junecu,

telecu ili pilecu supu,

naravno sa povrcem :

sargarepa,koren persuna,

paskanat,

koren celera i drugo po volji,

ove supe su veoma jake,

posebno juneca,pa

pre nego sto dodate testeninu,

odvojte deo supe sa usitnjenim

mesom.

Kad se supa prohladi,formirace

se kora od masnoce.Kasikom izvadite masnocu u cinijicu,a tecnost

polako sipajte u posudicu za led.

Kad ste skoro napunili svaku kocku 

supom i mesom,

kasikom dodajte ravnomerno 

svuda i masnocu.

Ako ste,kojim slucajem u supu stavili i 

oblu telecu kost

(za nju morate pitati

mesara,jer se ne prodaju),

kad je skuvana,malom kasicicom 

izvucite srz iz supljine kosti

pa i nju ravnomerno rasporedite

po kockicama koje zamrzavamo.

Ova kostana srz je izuzetno zdrava,

posebno za decu.

 

                            


Sve stavite u zamrzivac.Ako je potrebno ponovite jos jednom(kod vece kolicine).Izvadite smrznute 

kocke u plasticnu posudu sa poklopcem i vratite u zamrzivac.

Ovako cete uvek imati sopstveni 

pravi  koncentrat supe sa mesom,

pa koristiti po volji i potrebi:

za supe ili kao dodatak 

raznim jelima,da poboljsaju 

ukus i daju jacinu (1-2 kocke).



                         

Mozda da probate da namazete srz(kostanu) na kockice hleba,malo posolite i date deci za dorucak.Moja deca su je vrlo rado jela  :)

                                             Prijatno  :)

 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *